Laatste nieuws BndeStemBN DeStem:oosterhout

Mon, 17 Dec 2018 20:32:03 GMT

RIJEN - Vanaf een 'troon’ vertellen maandagavond enkele kinderen van asielzoekers die al meer dan vijf jaar in Nederland zijn hun verhaal. Stichting ‘Geen kind aan de kant’ tekende voor de organisatie van de demonstratie voor het gemeentehuis in Rijen.

GEERTRUIDENBERG - De lampen gaan uit, de gordijnen dicht. Vrijdag gaat het boek van de ooit roemruchte woningcorporatie WSG definitief dicht. Dan levert directeur Liesbeth van Beek de sleutel van het statige pand aan de historische Markt in bij de gemeente Geertruidenberg.

GEERTRUIDENBERG - Kleurige deukballen, schattige vogeltjes, glinsterende klokjes en besneeuwde huisjes. Anny (73) en Huub (73) Nooten, Geertruidenberg verzamelen al 12 jaar kerstballen. Altijd zijn ze op zoek naar bijzondere exemplaren: ,,We hebben er ruim 700, het is echt mijn snoepwinkeltje", glundert Anny trots.

Van cijfersloten kraken en denkpuzzels oplossen krijgen we het allang niet meer warm. In een escape room moet actie plaatsvinden en magie ontstaan.

ROTTERDAM/DONGEN - De rechtbank in Rotterdam heeft ex-advocaat Bart V. (45) uit Dongen maandag veroordeeld tot 36 maanden cel (waarvan 12 voorwaardelijk) voor wapen- en drugshandel. Het Openbaar Ministerie had 36 maanden cel geëist tegen ‘de makelaar van de criminele onderwereld'.

’S GRAVENMOER / DONGEN - Dongen en ’s Gravenmoer zijn in de ban van een mysterieuze luierdief. Al enkele maanden worden uit containers in buurt van kinderdagverblijven gebruikte poepluiers gestolen die vervolgens elders worden gedumpt.

De nieuw aan te leggen N629 tussen Oosterhout en Dongen stuit op veel weerstand. Met name onder natuurliefhebbers die vrezen voor onherstelbare schade en versnippering van het gebied 't Blik en de Duiventoren. We lopen mee met een IVN-wandeling.

Zo'n 550 kerstmannen en -vrouwen deden zaterdagmiddag mee aan de zesde editie van de Santa Run. Het evenement van Rotary Oosterhout-Regio bracht ruim 15.000 euro op. Dat bedrag wordt verdeeld over vijf goede doelen.

OOSTERHOUT - Diverse onderdelen van het Wmo-beleid in de gemeente Oosterhout gaan volgend jaar waarschijnlijk op de schop. “Het gaat echt iets betekenen voor de inwoners“, zegt wethouder Clèmens Piena (Gemeentebelangen).

MADE - Worden de meer dan 100 jaar oude zilverlinden in de Marktstraat in Made nou wel of niet gekapt? De strijdbijl is nog niet begraven.

Kerst staat voor de deur, en hoewel in veel gezinnen Sinterklaas al is langs geweest, liggen er naar verwachting over ruim een week toch ook weer cadeautjes onder de kerstboom bij veel Nederlandse huishoudens. Goed nieuws voor winkeliers zou je denken, maar met de kleine middenstand gaat het helemaal niet goed. Vooral buiten de grote steden zou bij een op de drie kleinere winkeliers die bijvoorbeeld kleding, speelgoed of boeken verkopen, sprake zijn van stille armoede.

DONGEN - Op de Vierbundersweg in Dongen is een automobilist met zijn auto in de sloot terechtgekomen. Dat gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag, vermoedelijk omdat het wegdek vanwege de sneeuwval erg glad was.

OOSTERHOUT – Rob van der Heijden, voorzitter van Buurtbus 226 uit Oosterhout, heeft zaterdagavond de gouden Gemeentespeld ontvangen van locoburgemeester Marian Witte.

DONGEN - Vuurkorven, muziek, verkoopkramen, lekkernijen en een boel gezelligheid. Ondernemersvereniging Dongen Promotion houdt vandaag, zaterdag 15 december, de jaarlijkse kerstmarkt in het centrum van Dongen.

Als wel ergens de burgemeester ‘persoon van het jaar‘ is, dan is het in Oosterhout. Marcel Fränzel ontpopte zich daar in zijn tien maanden als waarnemend burgemeester tot kameraad van alle inwoners. Iemand die uit oprechte belangstelling een praatje met je maakt in het zwembad of tijdens carnaval. Dat altijd vriendelijke maatje hadden de mensen wel nodig. Want de stad trok begin dit jaar vooral negatieve aandacht, nadat bleek dat Stefan Huisman als burgemeester handtastelijk was richting vrouwen en bacootjes als koffie dronk. Uiteraard moest Huisman het veld ruimen.

Bn/DeStem editie Oosterhout
Copyright © Dagblad BN/DeStem 2004 - 2018