Laatste nieuws BndeStemBN DeStem:oosterhout

Wed, 20 Feb 2019 22:42:16 GMT

TERHEIJDEN - Een bestuurder van een BMW had niet door dat de politie achter hem reed toen hij woensdagavond met 200 kilometer per uur over de A59 bij Terheijden scheurde. Hij is aangehouden en heeft zijn rijbewijs meteen moeten inleveren.

HAAREN - VVD’er Yves de Boer is benoemd tot waarnemend burgemeester in Haaren. Die benoeming was nodig omdat de wethouders van Progressief'96 en CDA vorige week het vertrouwen in de zittende burgemeester Jeannette Zwijnenburg (VVD) hebben opgezegd. De Boer was eerder twaalf jaar wethouder in Oosterhout.

OOSTERHOUT - Een mogelijke spitssluiting van de bruggen in Oosterhout ziet de binnenvaart niet zitten. “Wij zullen ons daar tegen verzetten“, zegt Marcel van Schijndel namens de belangenvereniging Koninklijke Schuttevaer afdeling Amer.

BREDA - Op de Brabantroute tussen Dordrecht en Venlo laat ProRail in dorpen en steden, onder meer Breda, Gilze en Rijen en Oosterhout, zogeheten raildempers plaatsen om het geluid van passerende treinen te verminderen. Het gaat om circa honderdduizend stuks, die met de hand aangebracht worden. De demper zou 3 decibel schelen.

RIJEN/DORST - ProRail heeft begin deze week de eerste wiggen, shimlifts, onder spoorrails laten plaatsen in de strijd tegen trillingen rond overwegen in Rijen, Dorst en Oisterwijk. ,,Mijn eerste indruk is dat het minder is”, zegt Bart van der Ven van Rijen Trilt. ,,Maar dat zegt niks of dat zo blijft”, zegt hij voorzichtig. Ook Dorst Trilt is terughoudend.

OOSTERHOUT - Rapper Lil’ Kleine is toegevoegd aan het programma van het Parkfeest in Oosterhout. De topper is te zien op zaterdag 15 juni.

RAAMSDONKSVEER - Het idee is geboren. ,,De gemeenschap moet dit plan nu verder uitbroeden", zegt Louis de Wit van de VOG. Een ponton in de Donge. Waarom niet? Een drijvend hart tussen Geertruidenberg en Raamsdonksveer.

Na jaren van afwezigheid keert De Oude Weideloop terug in het dorp. Op zondag 7 april klinkt op het Van den Elsenplein het startschot van het hardloopevenement. De laatste editie vond zo'n vijftien jaar geleden plaats.

GILZE EN RIJEN - De overlastmeldingen van hangjongeren in de gemeente Gilze en Rijen is in 2018 fors teruggelopen ten opzichte van 2017. De extra aandacht van politie, boa, gemeente en jeugdwerk voor deze hinder heeft gewerkt. Het aantal klachten is verminderd van 132 naar 85, aldus B en W in een memo aan de raad.

Op een koude januariavond wandelen mannen alleen en in kleine groepjes naar een café in de gemeente Rucphen. Ze vallen niet op en hebben hun auto's keurig in de woonwijk geparkeerd. Er is geen motor te bekennen.

De ene voorjaarsachtige periode is nog maar net voorbij of de volgende dient zich alweer aan. Komend weekend maakt de zon overuren en kan het in het zuiden van het land lokaal ruim 15 graden worden. ,,Dat is bijna 10 graden zachter dan normaal”, aldus Weeronline.

DEN HAAG/OOSTEIND – Bewoners van de Heistraat en Vereniging Belangen Oosteind (VBO) zien de uitbreiding van bedrijventerrein Everdenberg-Oost alleen zitten als die direct op de nieuwe N629 (fase 2) wordt aangesloten.

DONGEN - Dongen houdt rekening met de mogelijkheid dat er de komende vijf jaar meer arbeidsmigranten binnen de gemeentegrenzen moeten worden gehuisvest dan het eerder berekende aantal van ongeveer 350 personen.

OOSTERHOUT - De verkeersproblemen aan de zuidwestkant van Oosterhout moeten worden aangepakt. Daarover zijn vrijwel alle politieke partijen het eens. Alleen hoe? Daarover lopen de meningen uiteen, al lijkt het draagvlak voor een westelijke rondweg beperkt. Zo bleek dinsdagavond tijdens de raadsvergadering. De politiek besprak daarin de mobiliteitsvisie Oosterhout Vooruit, die gaat over het verkeer tot aan 2030.

In Nederland heeft Kings Syndicate MC geen clubhuizen. Maar vier maanden geleden heeft de motorclub (mc) een luxe blokhut gekocht, net over de grens in de bossen in België. Dat land legt Outlaw Motorcycle Gangs (OMG's) zoals de overheid deze motorclubs noemt, het vuur (nog) niet aan de schenen.

Bn/DeStem editie Oosterhout
Copyright Dagblad BN/DeStem 2004 - 2019