Laatste nieuws BndeStemBN DeStem:oosterhout

Sat, 20 Apr 2019 13:12:01 GMT

OOSTERHOUT - De dochter van de 27 jaar geleden spoorloos verdwenen Theo van den Oetelaar uit Oosterhout mist hem nog elke dag. Ze hoopt dat de dader(s) of getuigen wroeging krijgen en vertellen wat er is gebeurd.

RIJEN - Een wielrenner is zaterdag aan het begin van de middag gewond geraakt toen hij ten val kwam op de Dongenseweg in Rijen. Meerdere ambulances en een traumahelikopter werden opgeroepen.

OOSTERHOUT - Woedend is Susan Pooye. In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben vandalen huisgehouden in het centrum van Oosterhout. Zelf heeft ze het spoor van vernielingen gevolgd van het Binnenhofje naar het oude postkantoor. Kapotte bloembakken, uit de straat gerukte stenen, en ‘haar’ hofje naar de gallemiezen. Ze heeft aangifte gedaan.

RAAMSDONKSVEER - Een 29-jarige man uit Raamsdonksveer is zaterdagochtend in zijn eigen woning aangehouden in de Laurierstraat in zijn woonplaats. De man wordt verdacht van bedreiging. Bij de aanhouding werd een arrestatieteam ingezet, omdat de man bekend staat als vuurwapengevaarlijk, zo meldt de politie.

BREDA/ROOSENDAAL - Het personeelstekort in de bouw is zo groot dat zelfs de vraag naar senioren sterk toeneemt. Uit cijfers van UWV blijkt dat 59 procent van de werkloze bouwarbeiders van vijftig of ouder binnen een halfjaar weer aan het werk is. Maar dat is lang niet genoeg.

BREDA/OOSTERHOUT - Een strakblauwe lucht en temperaturen ruim boven de 20 graden; de perfecte omstandigheden voor een verfrissende duik in een openluchtzwembad. Toch zijn veel baden dit weekend gesloten; er wordt nog hard gewerkt om alles zomerklaar te maken.

OOSTERHOUT - De zusters van Sint-Catharinadal laten onderzoeken wat de opties zijn voor een parkeerplaats inclusief ontsluiting aan de Kloosterdreef. Er is veel weerstand tegen aanpassingen aan de historische weg in de Heilige Driehoek.

RAAMSDONKSVEER - Er worden geen tijdelijke maatregelen genomen tegen sluipverkeer in het Langstraat-lint. Bewoners van Waspik en Raamsdonk klagen al jaren over de hoeveelheid auto's die de dorpen te verstouwen krijgen als gevolg van verkeer dat knooppunt Hooipolder mijdt.

Vlak bij mijn huis werd de afsluiting van een kruispunt aangekondigd. Binnenkort zou het een rotonde zijn. Ik moest denken aan Martin Bril.

GILZE - Voor enkele honderden kijkers werd vrijdagavond bij de Sint Petrus’Bandenkerk in de Kerkstraat voor de zesde keer de Gilse Passion opgevoerd.

MADE - Het Madese biertje de Wittekop is opnieuw winnaar bij de Dutch Beer Challenge in Rotterdam. Bij deze prestigieuze Nederlandse bierwedstrijd behaald Huub van Dijk met zijn Wittekop de gouden medaille in de categorie Saison.

GILZE - Het asielzoekerscentrum in Gilze is op zoek naar vrijwilligers die de handen uit de mouwen willen steken om asielzoekers te ondersteunen. Maar ook naar plekken waar asielzoekers als vrijwilliger aan de slag kunnen. Die oproep doet Eva Landa, de opvolger van locatiemanager Fokke Osterthun.

Dit weekend staat de 25ste editie van Paaspop Den Hout op het programma. Zaterdag beklimmen publiekstrekkers Nielson en Guus Meeuwis het podium, zondag staan Golden Earring, 'huisband' WC Experience en de Paaspop Jubileumshow op het programma.

BREDA - Toen Breda en Tilburg in 2017 afspraken om meer te gaan samenwerken was een van de concrete punten dat er een gezamenlijke haalbaarheidsstudie zou worden gedaan naar een lightrail-verbinding tussen beide steden. Die studie blijkt echter nooit te zijn uitgevoerd, zo laat een woordvoerster van de gemeente Breda desgevraagd weten.

RIJEN - De commissie Ruimte van Gilze en Rijen besprak gisteren een memo over de voortgang van de plannen rond de Spoorzone. Het duurde anderhalf uur voordat duidelijk was dat alle neuzen eigenlijk dezelfde kant op stonden.

Bn/DeStem editie Oosterhout
Copyright © Dagblad BN/DeStem 2004 - 2019