Laatste nieuws BndeStemBN DeStem:oosterhout

Tue, 16 Oct 2018 10:53:43 GMT

BERGEN OP ZOOM/OOSTERHOUT - Modeketen Gimbrère vertrekt uit Bergen op Zoom en Oosterhout. Ook de winkels in Tilburg, waar de modenketen al 180 jaar zat, en Roermond gaat dicht. ,,Een pijnlijk maar noodzakelijk besluit", zegt directeur Alexander Gimbrère. De zaak in Ulvenhout blijft wel open.

WAALWIJK - Restaurant De Koning in Waalwijk waar tot voor kort jongeren met een beperking werden opgeleid voor een baan in de horeca blijft definitief gesloten. Volgens directeur Gief van Schijndel waren er te weinig leerlingen en te weinig gasten om de exploitatie rond te krijgen.

BREDA - Charles van der Voort, hoofdofficier van het parket Zeeland-West-Brabant, treedt per 15 november vrijwillig terug. Dat is vandaag bekendgemaakt. De plaatsvervangend hoofdofficier en de directeur bedrijfsvoering treden voor het einde van het jaar ook terug. Daarmee is nog dit jaar de hele top opgestapt.

GILZE EN RIJEN - Op de plaats van de Margriethal en het gesloten zwembad Tropical komt een sporthal als het aan B en W van Gilze en Rijen ligt. De komende maanden wordt ook duidelijk of en hoe dit gecombineerd kan worden met nieuwbouw van woningen bij de marechausseekazerne.

ULVENHOUT - Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) wil alsnog bekijken of de Troeteleik in de middenberm van de A58 bij Ulvenhout behouden kan blijven. De met kap bedreigde eik is verkozen tot Boom van het Jaar 2018.

WEST-BRABANT/LAGE ZWALUWE – In een kleine week kwamen er elf fikse drugszaken bij in de regio. Het onderzoek naar het enorme drugslab dat afgelopen woensdag in Lage Zwaluwe werd aangetroffen is nog in volle gang. De 30.000 liter chemicaliën hebben zoveel schade aangericht dat de loods waarin het stond misschien wel plat moet.

OOSTERHOUT - De Elluf-Elluf-Viering in Oosterhout wordt in een nieuw jasje gestoken. Voortaan is er geen liedjeswedstrijd meer, maar ditmaal wordt er een speciaal Kaaiendonks carnavalslied gepresenteerd. Dat nummer heeft de Stichting Elluf-Elluf-Viering laten schrijven. Zaterdag 10 november wordt de melodie om 17.30 uur onthuld en is het lied te downloaden via de site van OCS de Smulnarren.

OOSTERHOUT - Er is maandagavond iets na 21.00 uur brand uitgebroken bij REK Europe aan de Rederijweg in Oosterhout. De brand ontstond in een container waar plastic ligt opgeslagen.

Buurtbuslijn 222 dreigt te worden opgeheven. De lijn tussen Made en Terheijden is niet rendabel voor vervoersmaatschappij Arriva.

RIJEN/DORST - Dat ProRailbaas Pier Eringa waarschuwt voor trillingen langs het spoor is mooi. Veel beter is het als de spoorbeheerder ook maatregelen treft, vinden Bart van der Ven namens Rijen Trilt en Dion van der Sanden namens inwoners van Dorst.

DRIMMELEN - Beroepsvisser Klop had afgelopen voorjaar nooit tijdens de paaitijd mogen vissen in de wateren rond de Biesbosch. Het bedrijf kreeg van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland een ontheffing om daar te vissen. Onterecht, zo stelt het ministerie nu.

OOSTERHOUT - Een verzameling van ruim honderdzestig foto's vormt de basis van de tentoonstelling 'Honderd jaar Wilhelminakanaal'. Vanaf vandaag te zien op het Oosterhoutse stadhuis.

DONGEN - Burgemeester Marina Starmans van Dongen meent dat de gemeente alles gedaan heeft wat binnen haar macht lag om de problemen bij Tuf Recycling op te lossen.

De snelweg A16 richting Rotterdam is vanmiddag volledig afgesloten geweest nadat een tankwagen ter hoogte van de Randweg bij Dordrecht was gekanteld. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio lekt er een brandbare vloeistof uit de wagen. Eén rijstrook richting Rotterdam is inmiddels vrijgegeven.

RAAMSDONK - Een busje is op twee auto's gebotst op de A59 bij Raamsdonk. De rechterrijstrook van de A59 was enige tijd dicht, net als de rechterrijstrook van de A27 naar de A59.

Bn/DeStem editie Oosterhout
Copyright © Dagblad BN/DeStem 2004 - 2018